Σωστή Διαχείριση Μπάνκας (Bankroll Management)

1.

Πρέπει να ορίσετε μία μπάνκα. Ένα αρχικό budget. Διάβασα σε μια μελέτη, ότι το να κρατάς ξεχωριστό «πορτοφόλι» για τις δραστηριότητες τυχερών παιχνιδιών, αυτομάτως σε κάνει τζογαδόρο. Θα διαφωνήσω. Με το να κρατάς ξεχωριστό «πορτοφόλι», αυτομάτως σε κάνει συνεπή. Βάζεις όρια στον εαυτό σου. Αν δεν κρατάς «ταμείο», δεν ξέρεις πόσο κερδισμένος ή αντίστοιχα χαμένος είσαι. Το οποίο φυσικά είναι το σημαντικότερο της όλης υπόθεσης.

Αρχικά, θέτεις μια μπάνκα, την οποία αντέχεις οικονομικά να χάσεις! Αν κάποιος έχει στην άκρη 1000€ για τα έξοδα του μήνα, προφανώς δεν μπορεί να διαθέσει 1000€ για το στοίχημα.

Από την στιγμή που κάποιος μπήκε στην διαδικασία να κάνει συνδρομή στο sistimatakias.gr πρέπει να αντιμετωπίσει το στοίχημα σοβαρά, όπως θα έκανε με οποιαδήποτε άλλη επένδυση.

 

Καθιέρωση αναλογίας μονάδας/χρημάτων (Staking System)

2.

Όταν μιλάμε για σοβαρό στοιχηματισμό, αναφερόμαστε πάντα σε μονάδες και όχι σε χρήματα. Ο παίχτης οφείλει να είναι «ψυχρός», να μην παρασύρεται από συναισθήματα. Το να διαχειρίζεται τα χρήματά του ως μονάδες θα τον βοηθήσει σε αυτό.

Όπως είπαμε και παραπάνω, έστω ότι ένας παίχτης ορίζει ως μπάνκα του 1000€. Αυτόματα, πρέπει να ορίσει τι ποσοστό (%) της μπάνκας του, θα είναι το «Μέγιστο Στοίχημα», κοινώς «Max Bet» («Max Bet» ΔΕΝ σημαίνει τα 1000€ που έχει ορίσει ο παίχτης ως μπάνκα, αλλά το μέγιστο στοίχημα που είναι διατεθειμένος να κάνει σε μια στοιχηματική πρόταση). Το Max Bet συνήθως ποικίλει από 2,5% έως 10% της μπάνκας.

Έστω ότι το Max Bet ορίζεται στο 10% της μπάνκας. Στην δική μας περίπτωση, αυτό αντιστοιχεί σε 100€ ή αλλιώς μεταφράζεται σε 100 μονάδες. Έτσι, μια στοιχηματική πρόταση 30/100 μονάδων, αντιστοιχεί σε 30€, μια πρόταση 50/100 μονάδων σε 50€ κ.ο.κ. Ένας παίχτης με τριπλάσια μπάνκα, το «Max Bet» του αντιστοιχεί σε 300€ και μια πρόταση 30/100 μονάδων, μεταφράζεται σε 90€.

 

Υπομονή/Πειθαρχία

3.

Η αγαπημένη έκφραση που χρησιμοποιώ όταν απευθύνομαι σε κάποιον καινούριο – ή και παλιό- στον χώρο του στοιχήματος, είναι ότι «το Στοίχημα είναι μαραθώνιος και όχι αγώνας ταχύτητας». Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Σημαίνει ότι χρειάζεται υπομονή και πειθαρχία.

Μένουμε πιστοί στο πλάνο που τέθηκε σε εφαρμογή από την αρχή. Μπορεί να υπάρξει σερί νικών ή/και σερί ηττών. Δεν λέει απολύτως τίποτα. Μην αυξήσετε το μέγεθος των πονταρισμάτων σας εάν «τρέχετε» ένα κερδοφόρο σερί ή σε μια προσπάθεια να ρεφάρετε τα χαμένα. Μην ποντάρετε ξανά και ξανά ένα παιχνίδι που προτάθηκε, αν αυτό «στραβώσει» στο Live. Το σημαντικότερο: μην ποντάρετε ότι βρίσκετε μπροστά σας! Κατανοήστε ότι είστε παίχτες και όχι Tipsters! Δεν έχει ίδια βαρύτητα η πρόταση ενός Tipster που βασίζεται στο γεγονός ότι η τάδε ομάδα στην 3Η Εσθονίας θα αγωνιστεί με απουσίες βασικών (επειδή ο αγώνας είναι καθημερινή και λείπουν οι ποδοσφαιριστές λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων που δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν), με έναν αγώνα Champions League που απλά έχετε ένστικτο ότι η Μπαρτσελόνα θα καλύψει το χάντικαπ επειδή ο Μέσι βρίσκεται σε τρομερή φόρμα! Θέλετε να το κάνετε; Δημιουργήστε άλλη μπάνκα για αυτό το παιχνίδι σας!

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

Ορίστε ένα αρχικό κεφάλαιο.
Καθορίστε ποιο θα είναι το Max Bet.
Εξοικειωθείτε με την αντιστοίχιση προτεινόμενων μονάδων σε πραγματικά χρήματα.
Παραμείνετε ψύχραιμοι και πειθαρχημένοι στο πλάνο.