Τις καλημέρες μου Φιλιππάκια καλό μήνα .
Δεν είχαμε κούρσες την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας της ”Ελπίδας” .. η οποία πέθανε εν τέλει αφού με μερικές ώρες χιόνι παρέλυσε για κάμποσες μέρες όλη την Αττική και όχι μόνο. Δλδ αν χιόνιζε κάμια εβδομάδα συνεχόμενα τι θα γίνοταν άραγε? Lock Down και καλό καλοκαίρι θα λέγαμε μετά.
Πάμε στην ουσία .
Ζόρικες οι κούρσες . Πρώτον ο στίβος είναι λασπώδης και βαρύς ενώ στα υπόψην μπαίνει ότι τα άλογα δεν μπόρεσαν να προπονηθούν την περασμένη εβδομάδα επαρκώς. Οπότε και άλογα από ρεπό δεν θα είναι στις πρώτες προτιμήσεις μου . Οκτώ ελληνικές ιπποδρομίες , έναρξη στις 16.00 .
Τρέχει και ο δικός μας Γ.Κ.Α.Ν .
1Η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ … Τριετείς μέδεν , 1300 μέτρα. ΡΑΝΤΑΝΤ και ΧΟΓΛΑΣΤΟΣ μπαίνουν στην πρώτη γραμμή για μένα με ένα κλικ πιο μπροστά στον πρώτο. Εδώ που τρέχει ο ΦΛΑΪΤ ΑΛΕΡΤ δεν γίνεται να υπολογιστεί. Από τους υπολοίπους θα προτιμήσω την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ η οποία σίγουρα έχει μεγαλύτερες δυνατότητες από αυτές που μας έδειξε στο ντεμπούτο της. Μάλιστα δεν θα εκπλαγώ αν παίξει και πρωταγωνιστικό ρόλο. 6-3-2-4.
2Η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ… Τετραετείς +, 1575 μέτρα, 0-40. Ο ΜΙΡΜΠΟΥΣ μπορεί να βρει μια καλή θέση πίσω από τους γρήγορους ΑΜΠΙΕΝΤ και ΓΚΟΜΠΑΛ ΣΙΦΤ , είναι σε φόρμα και θα έχει πιθανόν την ευκαιρία να τους επιτεθεί έγκαιρα. Οι δυο τελευταίοι ευνοούνται από την σύνθεση της διαδρομής, με καλή εκκίνηση θα βρεθούν εύκολα στις δυο πρώτες θέσεις και αν δεν αλληλοδιαπληκτιστούν και κάνουν σωστή κατανομή δυνάμεων θα είναι δυνατοί στην ευθεία. Ο ΦΑΣΤΕΝΤ ΜΟΝΣΟΥΝ θα κάνει το γνωστό ρου φίνις .. και όποιον προλάβει, δεν αποκλείω να τους προλάβει και όλους. 1-5-3-2.
3Η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ …. 1300 μέτρα, τετραετείς+. Όλοι έχουν μερτικό εδώ ! Αουτσάιντερ μεγάλο εδώ θα είναι ο ΚΟΚΚΙΝΟΛΑΙΜΗΣ. Νομίζω έχει παικτική αξία. Με καλή εκκίνηση μπορεί να οδηγήσει τον όμιλο και να είναι δυσκολοκαταβλητος μέχρι τέλους. Και στο τρίο να μπει καλά θα πληρώσει μια και δεν θα είναι στις πρώτες προτιμήσεις του κοινού. Αουτσάιντεράκι και ο ΕΛΕΜΕΝΤΑΡΥ. Άλογο που έχει παλέψει σε κλασικές κούρσες, τον είδα στο στίβο πριν κάμποσες μέρες και έδειχνε σε πολύ καλή κατάσταση. Έχει μερτικό. Οι τετραετείς ΡΑΝΙΝΓΚ ΜΠΑΚ και ΜΙΛΟΥΖ είναι σε καλή κατάσταση , έχουν περιθώρια εξέλιξης καθώς και δεξιότητες σε τέτοια γκρουπ. ... 1-2-5-3.
4Η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ ... Τετραετείς +, 1000 μέτρα, 0-60. Η Ταχύτατη ΤΑΛΙΚΟΥΑ ευνοείται εκτιμώ από την μικρή απόσταση, έχει κοντραριστεί στο παρελθόν με πανίσχυρους αντιπάλους αρσενικούς και περιμένω σε αυτόν τον όμιλο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο δικός μας Γ.Κ.Α.Ν είναι ισχυρής γενεαλογικής προέλευσης , σίγουρα έχει πολύ καλύτερες δεξιότητες από αυτές που μας έχει δείξει έως τώρα παρότι έχει πάρει δυό νίκες. Κάποια θεματάκια του όμως τον έχουν φέρει πίσω αγωνιστικά. Ευελπιστώ ότι σταδιακά θα βελτιώνεται αγωνιστικά. Αυτό το καιρό είναι σε καλή κατάσταση και ο γενικότερος όμιλος δεν είναι υψηλών απαιτήσεων όπως ήταν στο τελευταία του συμμετοχή. Ο ΣΟΟΥ ΜΑΣΤ ΓΚΟΟΥ ΟΝ είναι δυνατός στις μικρές αποστάσεις και περιμένω να τρέξει πρωταγωνιστικά και σήμερα. Ο ΠΟΕΤΙΚ ΧΟΟΥΠ ήταν εξαιρετικός σε ένα εύκολο γκάλοπ που έκανε το Σάββατο. Θα προτιμούσε σίγουρα επιπλέον μέτρα. Ωστόσο η ποιότητα του ομίλου δεν με αφήσει να τον αγνοήσω ! 1-5-3-2.
5H ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ .. Τατρεετείς+, 1575 μέτρα, 0-70. Οι 5 πάνω έχουν μερτικό ακόμα και για νίκη. Οπότε γενικά θα παρουν παιχνίδι σχεδόν όλα τα άλογα. Θα πληρώνει καλούτσικα ο ΦΡΕΣΜΑΝ ΓΚΡΗΚ. Έχει πρωταγωνιστήσει σε πιο ισχυρούς ομίλους , στις προπονήσεις δείχνει να είναι σε καλή φόρμα , εκτιμώ ότι μπορεί να κερδίσει . Εντυπωσιακά βελτιωμένος στην τελευταία του συμμετοχή ο ΤΖΕΝΑΡΟ. Με πιο συντηρητική από άλλες φορές διαδρομή κατάφερε να κερδίσει πετυχαίνοντας και πολύ δυνατή επίδοση στα 1400 μέτρα. Αν επενάλαβει παρόμοια εμφάνιση έχει μερτικό ακόμα και να κερδίσει. Είχε ατυχίες στην ευθεία όπου κλείστηκε στο κάγκελο και ανέκοψε έντονα ο ΛΑΪΤΝΙΝΓΚ ΣΤΟΡΜ στο τελευταίο τρεξιμό του . Η φόρμα του είναι σε υψηλό σημείο και μπορεί να πρωταγωνηστήσει. Πιο έτοιμος πλέον ο ΓΙΟΥ ΝΕΒΕΡ ΚΑΝ ΤΕΛ μετά την κούρσα που τράβηξε, έχει τα φόντα να αιφνηδιάσει. 4-2-5-3.
6Η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ .. 1300 μέτρα, 0-50, τετραετείς+ . Εξαιρετικά ανοικτή κούρσα. Θα πληρώσουν πολλά εδώ λογικά όλα τα είδη παιχνίδιών , πόσο δε τα πολύπλοκα. Οπότε και θα ξεκινήσω με Αουτσάιντερ. Τετοιο θα είναι εδώ λογικά ο ΦΙΓΑΛΟΣ και θα πληρώνει καλά. Έχω συμπάθεια σε αυτό το άλογο από τότε που έχει έρθει στο Μαρκόπουλο ως μονοετής. Γνώμη μου είναι ότι ακόμα έχει περιθώρια παραιτέρω εξέλιξης. Διαθέτει ήδη από τις καλύτερες χρονομετρικές επιδόσεις στον όμιλο και στα μέτρα αυτά. Έχει ισχυρή αναβάση ενώ γενικά θεωρώ ότι είναι και σε άριστη φυσική κατάσταση. Και στο τρίο να μπει θα πληρώσει καλά. Εξελίξιμος είναι και ο ΡΙΒΕΡ ΛΟ και περιμένω να τρέξει δυνατά σήμερα . Ο ΖΑΓΚΑΝ έχει τρέξει σε πιο ”ώριμούς” και ισχυρότερους ομίλους. Ακέραια τύχη και για νίκη αρκεί να ξεκινήσει άριστα από το σταρτ και να βρει καλή θέση πάνω στην κούρσα. Πελώριο αουτσάιντερ ο ΜΠΑΟΥΝΤΛΕΣ, έρχεται από καλή εμφάνιση ενώ πιστέυω ότι έχει και πολλά περιθώρια βελτίωσης αυτό το άλογο . Θα πληρώσει περιουσίες ακόμα και στα πολύπλοκα να μπει . 10-8-1-5.
7Η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ … 1800 μέτρα, 4ετείς και άνω, ΒΗΟ , Κλάση Γ’. Ισχυρότατος όμιλος. Προβάδισμα στον χαλκέντερο και εκ των κορυφαίων στο Μαρκόπουλο ΡΑΝ ΤΟΥ ΧΙΛΣ . Πιο κοντινός αντίπαλός του ο εξαιρετικός ΑΠΛΗΓΚΤΟΝ . Σε ραγδαία εξέλιξη ο ΤΖΕΝΑΡΟ ΑΡΜΑ , δεν θα εκπλαγώ αν αιφνιδιάσει . Από τους υπόλοιπους ΡΟΚ ΑΚΑΝΤΕΝΥ. 2-1-5-4.
8Η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ …. Τριετείς φοράδες και άνω, 1300 μέτρα. Εξαιρετικά ανοικτή κούρσα με πολλές υποψήφιες για νίκη. Αουτσάιντερ είναι η στήλη , με Αουτσάιντερ μεγάλο θα πάμε. Η ΓΙΟΥΡΟ ΝΟ ΜΟΡ δεν είναι ενδεδειγμένη από τον τύπο. Παρότι ξεκίνησε με καθυστέρηση πρόσφατα , τερμάτησε πλησιέστατα σε κάποιες σημερινές αντιπαλές της που θα είναι εκ των φαβορί. Και στο τρίο να μπει μια χαρα θα πληρώσει. Θα εδινα πρώτη τύχη το ΣΟΥΗΤ ΜΑΡΑΚΙ αν ξεκινούσε από εξωτερικό σταρτ. Τωρα από το εσωτερικό θα χρειαστεί και την έυνοια της τύχης ώστε να βρει περάσματα και καλή θέση πάνω στην κούρσα. Ωστόσο είναι σε εξαιρετική κατάσταση και την περιμένω ακόμα πιο βελτιωμένη από την νικηφόρο τελευταία της συμμετοχή. Σε τοπ φόρμα και η ΜΠΡΑΪΤ ΜΠΛΟΣΟΜ με την ΕΙΡΗΝΗ , είναι η βασική τετράδα υποψηφίων για τη νίκη χωρίς ωστόσ να αγνοώ Φρύνη και Κάλα Ντορ. 7-1-4-6.
LIVE ελληνικές ιπποδρομίες ΕΔΩ
LIVE ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ…