To δύσκολο παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας, εκτός έδρας, απέναντι στη Σλοβενία, ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα των Εθνικών ομάδων και συγκεκριμένα του Uefa Nations League. Αρκετά τα νέα πρόσωπα που κάλεσε στην αποστολή του ο Φαν’τ Σιπ, κάτι βέβαια που ισχύει και για τους αποψινούς μας αντιπάλους. Στα δικά μας, Σβάρνας, Μιχαηλίδης, Τζόλης, Κυριακόπουλος και Ρότα είναι για πρώτη φορά στην αποστολή, ενώ εκτός έμειναν και πάλι παίκτες όπως οι Μήτρογλου, Σάμαρης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος. Σε ότι αφορά την ενδεκάδα, ερωτηματικό η θέση στα αριστερά, με τον Ολλανδό να μην έχει καταλήξει ακόμα ποιον εκ των Γιαννούλη – Τσιμίκα θα χρησιμοποιήσει. Πολλές αλλαγές όπως είπαμε στο στρατόπεδο των Σλοβένων, καθώς παίκτες-βασικοί τις προηγούμενες σεζόν έμειναν για διάφορους λόγους εκτός διεθνών κλήσεων (Γιόκιτς, Βέρμπιτς, Μπέριτς, Στρούνα, Μάταβζ, Ίλισιτς). 6 νέοι παίκτες κλήθηκαν για πρώτη φορά στην αποστολή, εκτός έμεινε ο αναντικατάστατος χαφ Κούρτιτς λόγω τιμωρίας. Ο φαβοριτισμός των γηπεδούχων προσωπικά δεν με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, η ΕΛΛΑΔΑ έδειξε πολύ καλά δείγματα στα πρώτα ματς του Φαν’τ Σιπ, μοναδικό μείον ότι έχουν περάσει πολλοί μήνες από τότε. Στο 2.07 το dnb της Εθνικής μας, δεν γίνεται να αγνοηθεί.
Στα υπόλοιπα ματς του Nations League. Πιθανό το αμφίσκορο στο άκρως αμφίρροπο ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ, αξίζει το ρίσκο στο Χ2 της ΜΑΛΤΑΣ η οποία είναι σε φάση ανανέωσης, με αρκετά ταλαντούχο υλικό, κάτι που δεν μπορεί να πει κάποιος για τα Φερόε. Σίγουρα η γενικότερη εικόνα των φιλοξενούμενων δεν πείθει ιδιαίτερα για ποντάρισμα πάνω τους, αλλά οι τιμές κρίνονται υπερβολικές και υπάρχει αξία προς τα δεξιά. Μια ψιλή και προχωράμε. Στο αμφίσκορο το ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΕΛΒΕΤΙΑ, ενώ τέλος η ΤΟΥΡΚΙΑ παίζεται στο -0.75, καθώς η Ουγγαρία θα έχει μαζεμένες απουσίες, ειδικά στην άμυνα. Για τους Μαγυάρους αυτά τα τεστ είναι περισσότερο για να δοκιμάσουν πρόσωπα και σχήματα και να ξεκινήσουν να χτίζουν την ομάδα τους για τα επόμενα προκριματικά των μεγάλων διεθνών διοργανώσεων. Οι Τούρκοι από τη μεριά τους το βλέπουν ζεστά και αναμένεται να κατεβάσουν ό,τι καλύτερο διαθέτουν.
Δεν πρόλαβε να τελειώσει το προηγούμενο πρωτάθλημα του Κατάρ, σήμερα έχουμε σέντρα για το νέο! Η ΑΛ ΣΑΝΤ του Τσάβι ενισχύθηκε (Γκιγιέρμε, Καθόρλα) με μοναδικό στόχο την επιστροφή στην κορυφή του πρωταθλήματος της. Απόψε ταξιδεύει στην έδρα της Καραϊτιγιάθ η οποία πήρε εύκολα την άνοδο πέρσι, τώρα όμως αρχίζουν τα πραγματικά δύσκολα. Ξεκάθαρο προβάδισμα η φιλοξενούμενη, η οποία μπορεί νίκη και με μεγάλο σκορ, ρισκάρουμε στο διπλό και όβερ 3.5 συνδυαστικά.
Σε κακή κατάσταση η Χενάν, η οποία είναι στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας. Το ίδιο ισχύει και για την ΝΤΑΛΙΑΝ η οποία ξεκίνησε με υψηλές βλέψεις, άρχισε όμως πολύ άσχημα και τώρα… τρέχει. Μόλις την περασμένη αγωνιστική πήρε την πρώτη της νίκη απέναντι στη Σαντόνγκ και δείχνει να ανεβαίνει όλο και περισσότερο. Κλείνω προς τα δεξιά αν και προσωπικά θα ήθελα ένα κλικ πιο ψηλά τη νίκη της ομάδας του Μπενίτεθ. Γ/Γ και όβερ το ΛΟΥΝΕΝΓΚ – ΣΟΥΝΙΝΓΚ.
Κάκιστο ξεκίνημα η Ρεσίφε η οποία δείχνει από τις πλέον αδύναμες ομάδες στο πρωτάθλημα και μακριά από την έδρα της αποδυναμώνεται ακόμα περισσότερο. Η ΓΚΡΕΜΙΟ υποτίμησε την Κάξιας και έχασε στον δεύτερο τελικό του Γκαούτσο, αλλά το κατέκτησε λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων στα δύο ματς. Στο πρωτάθλημα βρίσκεται χωρίς ήττα στα πέντε πρώτα παιχνίδια, αλλά θα πρέπει οι ισοπαλίες της να γίνουν νίκες, για να ανέβει ακόμα πιο ψηλά στη βαθμολογία. Παρά την κούραση των γηπεδούχων και το γεγονός ότι παίζουν αρκετά σφιχτά, εδώ είναι σε θέση να κερδίσουν και να το κάνουν και με διαφορά, πάμε με τον άσσο στο -1.5.
Τέλος στο Μεξικό, αμφίσκορο και όβερ το ΚΕΡΕΤΑΡΟ – ΤΟΛΟΥΚΑ.
Καλή τύχη σε ό,τι και αν επιλέξετε.